Gyógyszer észérség

  • 0

Gyógyszer észérség

Dolgozunk, búvár dolga a merülés. Kicsit fel kell erősödnöm, mert azt hiszem a kondim a kevés alvástól, meg az utóbbi napok pörgésétől kicsit lemerült. Azt hiszem komolyabban kell vennem a kajálási folyamatokat. Amúgy meg a gyógyszertárba kocogtam kis nyavalya elleni bogyóért, amit az otthoni telefontüdérem rendelésére kell szednem, hogy hibátlan legyek megint. Cöcö. Szóval itten az orvos rendel, az ember meg kiváltja. Vannak drága gyógyszerek, de itt az állam, meg a gyógyszergyári lobby nem mint nálunk Magyarhonban bizniszel, ahogy az orosz maffia sem telepszik meg. Szóval, orvosi fecni nélkül is adnak gyógyszert, legyen az bármi. De nem is véletlenül van minden utcában három gyógyszertár! Mert ez jó üzlet! Egy taxis ha tisztességes, akkor 8-10 órás műszakból leadja a napi 300 font sápot, megtankol, fizet pár rendőri csúszót, és a maradék az övé. Egy 10 perces fuvarért 10 LE amit kap. Ha a turista ennek többszörösét fizeti, akkor azért nem kell a nulláért 300 percet taxiznia, hogy az az után maradó legyen a napi keresete. De azért senki ne rontsa el a taxisokat, jó érzés az olcsóság érzése: 10 perc, kb 400 Forintért nem rossz!

Példa a gyógyszerbizniszre, miért jó! Próbavásárlás, a főúton fényes pult, patika kinézet. A srácok tekintetéből látom a tükörképem: ATM automata kinézetem homályos sziluettje tekint rám vissza. Azért van vonalkód, le is olvassák a trükkös, előre csomagolt dobozról, amit nem üt be a pénztárgépbe, de a leolvasott összeg visszaköszön a digitális kijelzőn. Próbavásárlásom Dramenex (3 LE) Antinal (4 LE) Drotazine (8 LE) fizetendő összege: 75 LE

Mars a lama! 🙂 viszlát skacok! Másik gyógyszertárban nincs minden, de itt 5 LE a Dramanex, ami már beleférne.

4You sarki gyógyszertár. Mint a feketepiac, villogó sötét tekintetek, hárman is jönnek szembe velem, hogy kiraboljanak a szűk üzletben sarokba szorítva. A fenti három tételre kihozzák a 95 LE összeget! Anyám, ezek a turista nyomorán simán vagyonokat keresnek. Ez 75 LE sima gyors bevétel, ami forintosítva olyan 3000 Ft, azaz 300 % tiszta extra lehúzás!  Ekkora pofátlanságtól kivert a víz, személyes sértés az, ha hülye baleknak néznek. Nem? Kedvem lett volna összeburítani a gyógyszertárat, főleg, mikor alkudni kezdtek a csávók. Szerintük féláron el kéne vinnem. Na, hogy példát statuáljak, elővettem a hangom, azt mondtam nekik, hogy rendőrrel jövök vissza, jobb, ha bezárnak. Én itt lakom és nincs jövőjük, menjenek éhezni a sarokra.

A következő gyógyszertárban már fáradt voltam. Kiszámoltam 20 LE összeget és a pultra tettem. A srác meg se mukkant, mikor eltettem a gyógyszereket és komoran villantottam egy sokat fenyegető nézést. Minek a cirkusz? – sokszor jobb nélküle.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár