Gyékényes projekt

  • 0

Gyékényes projekt

gyekenyes.jpgAvagy bősz vizsgahétvége, chili, éjszakai fürdős vízikosár, sok jóember. Legvégül pedig vérforraló helyszínrajz. Szumma: igazi feelinges buli hétvége!

Indulni csak a lendkerekes kisautónak könnyű, azt van aki felhúzza. Azért minden a helyére került, raktér + utánfutó tele, péntek esti érkezés a bázisra. Na, részemről ott aztán volt döbbenet: lám, itt minden ugyanolyan, csak tök más. Értem úgy, mint régen, talán 2005-ben nyomultunk itt utoljára, sok öreg búvár emlékét megéltük mi is addig. Ahogy az egész kóceráj is: a kis faházikó alig változott: új ágyak, régi MHSZ matrica a szekrényen, a nyolcvanas évek aromája a levegőben. Ismerős: ugyanolyan volt ide belépni. De mit keres itt akkor az a két bazi nagy épület, meg a kilátó?

Az ügyeletes búvárvezető jó srác (Öregfiú inkább), de azért nagyon észrevehetően szemét le nem vette rólunk. Meg segített mindenben. Ugyan a csapatunk sikeresen osztódott, de estére a bográcsrotyogás összehozta az embereket, a hangulat meg érezhetően melegedett.

Havasiék sem vicceltek, a boronatárcsán sütötték a húsokat, salátával tálalták, mi chilisbabbal remekeltünk, a B (Budapest) csoport pedig szarvaspörkölttel csatlakozott. Az emésztőrendszerek megkapták a feladatot. Mivel mind a szarvas, mind a chili szereti a vízet, hamar előkerült a labda: vízikosár 3 gólig című performance vette kezdetét. Ez meg hanggal jár, szóval a fél tópart tudta, hogy bulink van. Ez természetesen a másnapot nem rontotta el: merülni jókat sikerült még.

Vizsga: rendben. ugyan közeledett a vihar (Poseidon haragja) ezért gyorsan áldozatokat kellett bemutatni. Azaz ki kellett állniuk a próbákat az újoncoknak. Persze elpacskoltuk a fenekeket, ami lehetne pont a történet végén, fotogalériákkal. Ejnye Réti Gergő, miket fotóztál?!

divers.jpgreti.jpgbuvarsag.jpgDe pár szót még muszáj ejteni. Például a felháborodást kell továbbítani valami oknyomozó felé, illetve tudja meg mindenki, milyen k..va gazdag országban élünk! Itt a pazarlás nem számít. Projekt neve: Gyékényes, Búvárbázis tehát.

Érdekel? katt tovább…

Történet eleje régmúlt rendszerben: MHSZ, önkormányzat, terület és viszonyrendezés. Előttünk ismeretlen keverések, de a meglévő tóparti terület, rajta vízesblokk, kis faházak (idejétmúló tábori komfort) áll. Fejlesztésre ítélve, hiszen itt rendeztek EB szintű tájékozódási búvárúszást, stb. Eredmény?

Az Önkormányzat kb. 5 év alatt, 100 milliót költött egy gyönyörű fekvésű, több szintes, búvárbázis létesítményre, ami a mai napig nem funkcionál!!!

Továbbá, elkészült az EU Dráva vidéki turisztikai projekt 525 Milliós keretéből egy bemutató terem nevű, újabb szép, nullfunkciós épület, illetve egy tóparti kilátó épült (utóbbi ugyan fél méretben, mivel erre is elfogyott a pénz). A bemutató terem abszolút nem illik a helybe, se a meglévő épülethez, és funkciója vicc: egy ladik, egy kitömött horgász pecával, falevelek és halászháló van benne szépen elrendezve. Kirakat kiállítás!!! Béna na! Ormótlan, és foglalja a szép parti füves táborhelyeket, elválasztja azokat a szép bázisépülettől.

Persze őrízni kell a semmit. Erre gondolom a legtakarékosabb megoldás, ha az év minden napján és éjszakáján a biztonsági szakember körbejár, és az elektromos pontokon regisztrálja az ellenőrzést. Fő a biztonság. ha már nincs okos gazdája Gyékényesnek, azért van mire vigyázni, erre is jut pénz.

Már ezen megfigyeléseken bepörög egy jobb érzésű gondolkodó. Nekem azon telt be a pohár, hogy egy vasat nem költöttek a tóparti rozoga stégekre, komolyabb víz alatti búvár létesítményekre, illetve a bázis üzembehelyezésére nem került sor, a régi épületek felszámolása mellett. Most Gyékényes a régi idők színvonalát nyújtja, egy ostobán beépített telken. A sok pénzből semmi nem oda került, ahova kellett volna költeni: ha nem lennének ezek az ingatlanok, ugyanúgy lehetne merülni, mint mondjuk 10 éve. Szinte semmi a különbség: az új vízesblokk, meg a terasz az egyetlen plusz, bár az enyészet dolgozik rajtuk rendesen.

Tehát: valakiket naggyon de naggyon seggbe kéne rúgni ismét!!! De valószínű, hogy csak én vagyok másképp gondolkodó és túllihegem a dolgot.. Soha nem fogom megtudni, hogy ez a pénz honnan, milyen áron került ide, no meg honnan is hiányzik?! Egyszerűen csak volt, és kafán el lett költve. Szép munka! Ezért kell emelni az ÁFA összegét?


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár