Vodice

  • 0

Vodice

Elmaradt bejegyzés. Széles mosoly, édes-savanyú túra. Édes, mert Kedvesemmel és Lajos búvár párjával alkotta a csapatot, így egy újra felfedező túra céljából érkeztünk erre a dalmát felségvízre. Régi centerünk ipari búvárkodásra adta a fejét, az új kapcsolat meg NAUI és ráadásul laza, és korrekt. Rugalmasan intéztek nekünk szállást, ahol az életvidám és szuperbarátságos tulajokkal rögtön inni kellett. Volt Loza, Rakija és bor – ebből jókedv. Ugyan régóta eső nem esett, de most lógott a levegőben.

vodice.jpg

Merülés: elég zúzmarás műsor. Korrekt tifi-töfi hajó visz ki, két merüléses akció. Az első merülés elég érdemtelen, én vezetem az enyéim, kihűlésig 40′. A második hely régi ismerős, Sokol szigete. Fal mély, akad pár szivacs, különösen leereszkedéskor van sok sok gorgónia egy árnyas repedés mentén. A félidőben, két merülés között egy elhagyott nyaraló szigetet látogattunk, melegedtünk, itt az összes apparátus egy kis büfére korlátozódott. Körbejártuk: minden lakatlan, minden kopott, gazdátlan elenyész. Hmm, idegenforgalom nesze neked!

Pihengetés, majd élelemszerzés, avagy esős városnézés az esti program.

Másnap merülés: elsőre a világító tornyos meredélynél örvendhettem halaknak, nudiknak – indonéziában edzett szem meglátja kérem! Ugyan Jucus nem merült, de a holland DM srácot, meg egy kigyúrt zágrábi srácot én vezettem megint. Egész merülhető hely volt, ellentétben a második pozícióval. Itt egy üregben szórakoztunk pár langusztával, de semmi több élmény, kísértetiesen élővilágmentes moszatos kopár sziklás hely volt. Teljesen érdektelen.

Édes- savanyú… mert fizettem a merülésekért, ahol kvázi dolgoztam, négy merülésből kettő pedig felesleges volt, kihagyható.

mehecske.jpg sibenik2_1.jpg sibenik3.jpg plitvice2.jpg plitvice1.jpg

Édes annyiban, hogy nyaraltam, Jucussal, ami innen még csak folytatódott. Páros kirándulás Sibenikbe, majd a Plitvice tavakhoz hazafele! Ez megint egy hely, amit nem lehet hosszan tárgyalni: látni kell, ott lenni. Kirándulós hely, szezonban jó sokan vannak és az ember vagy megy egy-egy csoporttal, vagy fix, hogy mindig, mindenki szembe jön. Millió fotó készült és majdnem az egészet bejártuk. Gyönyörű a hely, na.

Végső következtetés: Vodice a búvár programjainkban nem fog szerepelni többet, marad szép emlék.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár