Merítéses tábor

  • 0

Merítéses tábor

Category : Uncategorized

Hagyományosan megrendezésre került a turisztikai látókép formálása. Mármint hogy hogyan tálalják a búvárkodást a szakemberek címmel – a Fedett uszodában. Mint vezető szaki l e kellett vonnom olyan következtetéseket, amik nem hízelgőek a felvonuló emberanyag jelentős részére. Ugyan tapasztaltam, hogy egy-két év alatt fergetegesen meg lehet tanulni úszni, ez pedig lehetne történelem egy sporttal foglalkozó, sport pályára készülő, húsz év feletti emberke életében. Ezért aztán csodálkozik bennem a statisztikus, hogy ötven sportolóból, hogy lehet ennyi sok ember, aki igen csak rossz kapcsolatban áll Neptun felségterületével. Hogyhogy van olyan, aki nem tud úszni?

reki2.jpgreki1.jpg reki3.jpg reki4.jpg reki5.jpg

Egy biztos: kivette mindenki a részét a pancsolásból, mindenki kipróbálhatta búvárkodást, meg az ahhoz kapcsolódó játékokat is. (Ezeket a játékokat vasárnap kipróbáljuk majd Cellben, csak hogy mi is szórakozzunk egyet.)

Persze egy ilyen tábor másból is áll, becsületére a hallgatóknak, voltak kerekezni, lovagolni, íjászni, sziklát mászni és túrázni is, miközben a velemi hegyek mérsékelt és esős éghajlata keretezte a tábori napokat. Ja, pocsék egy idő van idén. Igazi takonyfakasztó idő. Pont egy hete vívtam én is zsebkendőcsatát.

Húzás, avagy edden evezni mentem, Zsombi és Hodzsi alkotta strokeot kormányoztam. Későn indulva beleszaladtunk a sötétségbe. Extrém élmény volt emlékezetből és fülből lapátolni versenytempóval le a sötéten örvénylő kanyarokon. Láttunk őzgidákat, valahonnan égett műanyag szagát sodorta a szél. Hmm. Már most tüzelnek az őzek? Valószínű, mert melegük lehetett, ahogy átúszták a Rábát. Fenséges látvány volt, örültem, hogy a kenu előtt úsztak el és nem a kocsi előtt futkároznak az országúton.

Az evezés végére szó szerint vak voltam, kellett, hogy mondják az irányt, mire készüljek, hogy kormányozzak. Ebben nem volt hiba, a srácok úgy mondták az itinert,  mintha az életük, és nem egy fürdés múlott volna a helyes íven. Egyébként féltem, igaz attól hogy nem megy a hármas felállásban versenytempót kormányozni, de jó két és fél óra alatt elkaptam valamit belőle. Kár, hogy keveset készültünk, heti kettő versenyzős tréningtől magabiztosabban és konkrét ambíciókkal vágnék a szombati maratonba. Egy biztos: kicsit odacsapunk a kar, váll, hát izmoknak. A többi meg azon múlik, hogy ez milyen eredményre lesz elég…


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár