Pickup

  • 2

Pickup

Karesz munkába siet! – kurjongat Balage és kattogtat gépével, mint egy felspannolt paparazzi. Nos, ezt teszi sok más rendes ember reggel hétkor, nem? Akkor mi ezen a fura? Nehéz elképzelni, hogy egyenruhában, kistáskával a céges munkás buszra szállok éppen?

melobamenet.jpgVégállomás Sinai Blues vizisport bázis. Vendégkör a befogadó hotelből kerül ki, semmi külső transzferezés, semmi bonyodalom. Kínált programok: PADI, snorkel, fánk, vizisí, hajózás magas szinten. Nem hittem volna, hogy zodiaccal járok majd merülni itt Egyiptomban a Tirán szigetekhez, vagy a szomszéd merülőhelyekhez. De buli a javából: már a hausreef is élvezhető, itt elég parádés mind az oktatás, mind az intro.

Feltételek adottak, sem technikai, sem anyagi felelősség nincs. A kiosztott munkáért felelünk, ami minimum 200%-ot jelent. Hogyan? Hát a vendéget ki kell szolgálni, menedzselni a felszereléseiket, több vendég, több merülés, több munka. Na ez azért két-négy programot jelent egy napra, meg az ezzel járó pörgést. Ami a cég előnye: van szabadnap. Igaz, a munka függvénye, tehát nem igen tervezhető, de jár.

Ahogy mondtam: még az elején vagyok, tanulom a rendszert. A kollégák jó fejek, vagy ők segítenek, vagy én nekik. Minden nap meló. De mi lesz akkor Balage-zsal?

Merül: jó kezekben, jó helyen, Zoliékkal. Este meg találkozunk. Legfőbb műsor a létfenntartás, avagy mit eszünk? Kell a vitamin, kell a fehérje. Mert aki nem eszik, az legyengül. Aki legyengül az megbetegszik. Aki beteg, az elhal. Tehát enni kell!

Internet: hát, megkaptam Édesanyámtól az aggódó sorokat. Jelentem: életkörülményeim rendeződtek, a villa-lakás teljesen tiszta, civilizált, száraz, szellős, egészséges, minden igényt kielégít, a berendezések pedig működnek. Ugyan ritkán vagyok online, elvileg heti 1-2 a terv, hogy ne legyek netzombi aki este a laptop fölött görnyed. Ezeket az alkalmakat meg egy kávézó teraszán ücsörögve ejtem meg, ahogy eddig is. Persze jó lenne megosztani valaki mással nethozzáférést, de ehhez beszélnem kell a szomszédokkal. Hátha együttműködik valamelyik. Elsőre azért megnéztem a tetőn a routereket, hogy lehetne megheckelni, és lehozni az információs szupersztrádát. Elsőre nem sikerült, de még nem adtam fel… Kéne persze egy nagy okos, aki eligazít. A filmekben milyen egyszerű bezzeg a Pentagon adatbázisába belépni, a valóságban meg egy egyszerű kis adatforgalomcsapolás milyen simlis.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

2 Comments

kl

2010-10-27 at 6:39 pm

sose bánd az uniformist, állítólag a nők buknak az egyenruhára 😀

Tom

2010-11-23 at 9:52 am

Routert akarsz feltörni? Segítsek?

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár