Divelabs

  • 0

Divelabs

Évszakból adódóan a száraz ruhás merülések idejét éljük. Pillanatnyilag két száraz ruha tulajdonosa vagyok, majdnem tíz éve használom őket. Bevallom, maga a beöltözés, az irdatlan ólomtömeg, a körülményesség eléggé elidegenített a technikai merüléstől. Csináltam párat. De a gyümölcs nem érett be a mai napig. Ma viszont eladó mindkét száraz ruha és rendelés alatt az új. Vajon mi történt?!

logo_white.png

Megismerkedtem a DIVELABS márkával.

Robi fogad a műhelyben, ahova Érd észak táblát követve érkezem az M6-os első lehajtóján, elhagyva az MO-át közvetlenül. Tényleg könnyű odatalálni. Itt készül helyben, magyar gyártásban az a pár merüléshez tervezett felszerelés, ami oktatók viseletében, szinte darabról-darabra mutálódott. Több beszállító termékét tesztelték, míg a fazon is tökéletesedett. Az elmúlt két évben már a látómezőben voltak a DIVELABS ruhák, de Zénó és Ádám révén összehasonlításra is mód adódott. Innen a döntés. Ma, úgy gondolom, a megfelelő merüléshez, a megfelelő felszerelésre van szükség, az igényesség és komfort hosszú távra szóló érték.

A méretezés menete már elégedettséggel töltött el. Robi hozott egy próbaruhát, ami egy előgyártmányú konfekció méret. Mivel egyforma méretűek vagyunk, telibe talált, szabónak igazítania nem kell a sablonon.

– Mozogj! – mondta a mester, így aztán jöttek a guggolások, hajlongások és lépcsőző mozdulatok. Kényelmesebb és jobban igazodó váz, mint bármely eddigi ruha. Csak most gondolok bele, hogy eddig mennyire nonkomform szkafandereket húztam magamra. Annál is inkább, hogy a döntés nem mindig egyértelmű. Ilyen kérdés a mandzsetta, legyen az nyakon, vagy csuklón.

Hitetlenkedve forgatom kezemben a latex nyakmandzsettát. Ez a hártyavékony, szűk valami fog majd átmenni a fejemen? Naneee, ez bizarr egy feladat. Aztán könnyedén, átsiklik a fejem rajta, és szorul a nyakamra. Két opció is van: levágni belőle, vagy másik. Próbálok egy nagyobbat, ami már teljesen kényelmes. A csuklóim is vitaopciót képeznek. Így aztán öt perc után két méret kerül le a kezemről. Az egyik bizony szűk volt. Maradt még a lábbeli kérdése, illetve a színről való döntés. Megegyeztünk, a rendelés borítékba került, a meglévő ruháim meg eladósorba…

Ezt a ruhát látni kell. Látni a könnyű, erős és vékony anyagot, a helyben cserélhető mandzsettákat, az új generációs műanyag cippzárat, a majombiztos nadrágtartót. A szelepek Apeks gyártmányok, elhelyezés szerint a legjobb pozícióban. (tapasztaltam, a ruha alatt rekedő levegő nem minden ruhánál tud könnyen kijönni…) Ugyanígy a cippzár is átgondolt, a ruha egyedül, öltöztető ember nélkül is fel-le vehető, mégpedig könnyebben, mint egy átlag neoprén!

A márka tehát a szűk, célszerű irányvonalakat követő, divatmentes, egysíkú stílust képviseli. Gyárt és javít. További termékei a wing kategóriájú bcd-k, amiket mono, vagy dupla palackhoz használ a technikai búvárok tábora. Ez gyártmány, szintén saját fejlesztési tapasztalatokra épülő helyi produktum. Az egyéb kellékek, mint pl. reduktorok, karabinerek, nyomásmérők, keverők, kábelek is forgalomba kerülnek, hiszen szükséges kellékek. A gyártói honlap egyelőre még készítés alatt, de a facebookon már követhető a márka. Ma, több hivatásos, ipari és barlangi búvár használja a termékeket, akik sokkal elkötelezettebbek, mint én, aki még csak most csatlakozik a hívők táborához a rendelésével.

A felszerelésekhez alkalom és irányvonal kell. Ezt egy kisebb társulásként biztosítottnak látjuk, így az idei évben a Kerasub Tech Team biztos helyt kap a blogok sorában. Egy bizos: a Divelabs vonalat támogatjuk.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár