Privát ügyek

  • 0

Privát ügyek

Adott egy nedves, esős nyár, amikor az ember nyaralna, de aztán rádöbben, hogy többet ül a négy fal között, mint kéne. Ok mindig van, esetemben Kornélnak hívják, aki uszonycsapásaim taposta ösvényen indulhat az életben. De maradjunk a fix négy falnál, amiben az ingereket vagy az internet adja, vagy a TV csatornák. Utóbbi már erővel nyomja le az ember torkán a reklámokat és persze a hiteltelen propagandát. A net, már más sztori, kicsit a felszín alá enged, amitől az ember szintén csömört kap. Kevés a józan hang, kevés a tiszta irány, szinte minden a hozzá nem értéstől és mások kihasználásáról szól. Posványteremtő a közélet, a politika, nincs felelősség a felelősökön. Kinek kell ez?

Kapaszkodónak ott van a búvárkodás, vagy bármi sport, illetve az értékes időtöltés minden hozadékával. Ott van az értékes munka, ami megbecsüléssel jár. Szerencsés az, aki mindent össze tud rakni, tudva, hogy hány és hány ember él megalkudva az életével, lealkudott értékével…

Mindenki hozhat döntéseket – amik további döntések végtelen láncolatához vezetnek. Túl a háromezren… Új családi szerepben, új célok előtt. Új fényben látom a Kerasubot. Marad az, ami mindig volt, szerelem és hobbi – ezt nem szeretném munkának érezni. Sőt, profibb, új irányra van szükség, ami hozza a kihívásokat, az olyan lehetőségeket, amik valamerre visznek. Bármennyire is úgy tűnik, ez nem feltétlen búcsúzkodás a búvárkodástól, inkább egy új időszak beköszönte. Most már nincs annyi vesztegetni való idő mint eddig volt. Csak tennivalók vannak, hogy a munka értékké és sikerré váljon.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár