Suunto D5 – új top kompjuter búvároknak

  • 0

Suunto D5 – új top kompjuter búvároknak

A nagy karácsonyi vásárláskor már pörögtek a reklámok és a márkaképviseletben nyilvános titokként őrízték az első prototípust. Azért nyilvános, mert bárki megtekintheti és rácsodálkozhat, nyomogathatja és eldöntheti, hogy ilyen aztán kelleni fog. Titkos, mert az ára nem volt ismert. sőt, mivel a tesztelések és végső kalibrálások még folyamatban voltak, előrelátható volt, hogy akár lehetnek változtatások  is a szoftveren.

Így aztán nyomozni kellett, hogy akkor mit is lehet tudni a Suunto  D5-ről? 

A gyártó honlapján el lehet nézelődni, így nem fordítanánk le az összes technikai paramétert, de igencsak finom csemegének ígérkezik.

Ami tisztán látszik, jó előre megtervezték ezt a modellt, ami a D4 és a D6 széria közé ékelődik, de kiugrik ebből a mezőnyből a színes LED kijelzővel. Híresztelések szerint számos színvariációt kínál a 22 szilikon szíj búvárkodáshoz, további 17 szabadidős szíj változattal, de lesz fém szíj is hozzá.

Nem akarnak lemaradni a trendekről, így ez a modell 4 merülési módot kínál, 4 konfigurálható képernyővel. Ez tölthető akksikat igényel, és akkor már legyen a szoftver is updatelhető!
– Vezeték nélküli Blotooth adatletöltés.
– Ingyenes alkalmazás segít, hogy videókat és fényképeket fűzzünk össze amiket meg is oszthatunk.
– Fogadja a TANK POD rádiós nyomásmérő jeleit
– Három gázkeveréket és jeledót kezel
– Digitális iránytű – hát persze!
– Figyelmeztető jelzésként van vibrációs riasztás, illetve “csendes” mód.
– 200 merülési órát tárol, vagy 400 merülés adatait
– 100 méterig működőképes

Már csak egy dolog a kérdés, az pedig az ára. A tervezett bevezetési árról annyit tudunk, hogy tényleg a két típus közé tervezték, nem hivatalos adatok szerint:

szilikon pánttal Black/Lime, ill. a Fullblack: 649,- EUR
fém szíjjal: 849,- EUR
Megjelenése: 2019 folyamán – nincs konkrétabb infó egyelőre

Hát igen, ez tényleg egy top rekreációs kompjuternek ígérkezik, minden mai, modern funkcióval. Analóg, veterán búvároknak igazán nem ajánlanám, mert hiába a sok extra, ha azokat nem használjuk…

 


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár