Ramadan – off

  • 0

Ramadan – off

Se víz, se cigi, se kaja, se sex. Szóval a srácok ilyenkor nagyon szabadságra mennek, bezárnak mindent aminek nem kell nyitva lennie. A taxik eltűnnek az utcákról, előkerülnek viszont a gyerekek, csajok, feleségek, stb. az utcákon szabályos ünnepi hangulat van. ramadan
Persze azért nem kell a kínai újévhez hasonlítani, be van szabályozva minden, rendesen, igaz, mindenen van egy kiskapu. Ezek a kiskapuk, csalások, kibújások és álmagyarázatok mondjon bárki bármit, az arab hétköznapok kultúrájának alapja. Vagy alapkultúrája. Nem biztos, hogy jó, de lehet vele élni. Hogyha vége a Ramadan nevű vallási böjtnek – amit a modern mohamedánok csendes beletörődéssel nem tartanak igazán meg – akkor kezdődik a buli. Most persze egy földönkívüli szemével nézek, mert fogalmam sincs milyen az ünnep, meg mit tartalmaz. Az biztos, hogy papírforma szerint 30 napig nincs nassolás, élvezkedés napkeltétől, napnyugtáig. Papírforma szerint.Nos, mi a saját helyzetünkön gondoltuk, hogyan tegyük jobbá, és nem érdekelt, hogy arabus felebarátaink hogyan szórakoznak majd.
.

Előszőr is imádnivaló csoport tette vidámmá és széppé a munkát – azaz egy hajszál a különbség csak, hogy ilyen élményekért mi is pénzt adjunk. (de volt már rá példa)
.
Maroti Team 2006.10.21-25.
Szóval, útban a szálloda felé roppant elégedett voltam: materiális és szellemi vonalon egyaránt; nem sokára tele lesz a bendő – azaz a Hotel hozzájárul majd létfenntartásunkhoz e kis búcsúest alkalmából. Hangulatos, Jaegermaissteres vacsora és őszinte mosolyok tették fel a koronát arra, hogy higgyem, jól sikerült dolgozni, és az emberek élményekkel gazdagabban, boldogan távozhatnak majd. Siker! Ami után jól esik a pihenés.

About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Barlangi bújócska

Blogtár