Freedive rekordeső – Apnea Maribor

  • 0

Freedive rekordeső – Apnea Maribor

Category : News , Uncategorized

Freediver kerestetik! November 5-9 között apnea tanfolyam a többszörös világbajnok Umberto Pelizzarival Egyiptomban (Sharmelsheik). A tanfolyam angol nyelvű, intenzív, minden szintű szabad tüdős búvárnak elvégezhető. Részletek az Apnea Academy hivatalos honlapján, ill . nálam. Természetesen jelentkeztem, de keresek tanulótársat, mind a tanfolyamhoz, mind a szálláshoz. Sürgősen várom a ténylegesen csatlakozni vágyó(k), már tapasztalattal rendelkező érdeklődő(k) jelentkezését. (Nem csak versenyzőknek.) Tel: 209 660998, kerasub@hotmail.com

Ugyan a versenysport és rekordfigyelés izgalma számomra idegen műfaj, vagy mások öröme, de a szabad tüdős merülés ágazatát magaménak érzem. Észtvesztő fejlődés jellemzi napjainkat, avagy az elmúlt 15 évet. Mire képesek az Újak, az új edzésmódszerekkel!? Elhittük, hogy vannak határok, de egyre többen, egyre durvábban átlépték azokat. Mutálódik az emberi faj? Nézve a maribori erdményeket, lassan elmondható, hogy visszatalálunk a vízbe: hát resszkessetek delfinek!

Részlet a versenyről (ajánlom a pompás magyar eredmények miatt is!): Negyedik, utolsó nap, július 7.

Erre a napra már csak az uszony nélküli döntők maradtak, amiben Ádám révén érdekeltek voltunk. Ádám mondta, hogy, ha úgy érzi, akkor 125 méternél fordulni fog, és én bíztam is ebben. És valóban: 125 méternél ismét elrúgta magát a faltól, és elindult a 150-es fal felé. A 25 méteres hossz felét elhagyva 140 méternél emelkedett a felszínre, egy érvényes tiszta gyakorlattal! Bámulatos új magyar csúcs! Ádámnak sokat segített, hogy ő aktív versenyúszó is, és a mellúszás az egyik száma, ami az uszony nélküli apnea úszás alapját adja. Ádám így a B döntő második legjobb úszásával a 10. helyen végzett a világbajnokság ezen számában. Megjegyzem, hogy 140 méteres teljesítménye a 7. leghosszabb megtett táv volt a férfi mezőnyben (DNF).

A dán Stig Severinsen meg sem állt 186 méterig, ezzel új világcsúcsot állított be. Őt követte az orosz Alexey Molchanov 157 méterrel, és méterre pontosan ugyanannyival a japán Tominaga. Ő azért lett harmadik, mert kevesebb métert jelentett be, mint Alexey. Ez taktikai hiba volt a részéről, de így is szép nemzeti rekord, mint Alexey-é. A DNF férfi döntő eredménye: 7 új nemzeti rekord, és még egy új világcsúcs!

A nőknél mindenki nagy várakozással nézett Natalia Molchanova úszása elé. Nem is hiába: 149 méterrel megdöntve saját korábbi világcsúcsát, a harmadik világrekordot állította be Natalia! A nézőtéren hihetetlen üdvrivalgás köszöntötte az orosz búvár hölgyet. Alena Zabloudilova (CZ) 133 méterrel (NR) második, és Karla Fabrio (HR) 125m (NR) harmadik lett. További négy nemzeti rekord is született a hölgyeknél! Teljes beszámoló


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár