Teknős találkozó

  • 0

Teknős találkozó

A Teknős nem családnév, se nem mosakodódézsát birtokló ember, főképpen meg nem béka. Hüllő a lelkem, amolyan egzotikus fajta, amit az ember csak gyufaskatulya méretben lát az állatboltban. Nekem vadon úszó példányt csak jó 300 merülés után sodort elém a jószerencse, ami világosan példázza, hogy nekem meg kell dolgoznom minden nagyobb találkozásért.

tekkimeeting_copy.gif

Montenegro, nap végén pöfög kis hajónk még a nyílt tengernél, mikor felbukkan mellettünk egy hatalmas példány. Csapkod, integet az uszonyaival, mintha jelezne. Visszafordulunk és próbáljuk megközelíteni. Lebukhatott, mert sehol nem látni. Mielőtt lemondóan elfordultunk volna, újra felbukkant, a hajó mellett. Annál érdekesebb volt, semhogy ne akarjam lefotózni, de csak maszk, meg kamera nélkül ugrottam a vízbe! Így aztán nem lett semmi bizonyító erejű felvétel, no meg pár tanú.

No, nem volt idő elfelejteni még a páncélost, mikor a telepen botlom egy a fűben araszoló tenyérnyi példányba. Jól megnéztük a srácokkal, majd elbocsátottuk, bár egyesek szerint jó leves lett volna… Másnap már kettő jött szembe. Ugyan nem mutatkoztak be, de roppant jó fejek voltak. Dzsoni és Árnika néven szerepelnek idei fotókatalógusunk modelljei között. Ugye milyen jó fejek?


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár