Repülőjegy árak nyomában

  • 2

Repülőjegy árak nyomában

airplane.jpgNagy útra készülünk, toborozzuk az útitársakat, no meg elkezdődött a repülőjegy vadászat. Sajnos, a borúlátó jóslatok valóra váltak. A Gazdálkodj okosant játszó világpiac odacsapott a repülőjegy áraknak is. Az ember bele sem mer gondolni, hogy hova folyhat a pénz, főleg, ha az igen nagy, 60%-os kerozin árváltozására gondolunk, amely az elmúlt évben zajlott. Valljuk be, naiv, repülni és utazni vágyó ügyfél létünkre lehet, hogy a földön ragadunk?

A drasztikus emelkedések mellett máris a keresletcsökkenés az, amivel  számolhatnak a légitársaságok. Túlzott optimizmus lenne az üzemanyag ár pillanatnyi változása miatt olcsóbb jegyekre számítani. (csökkent kerozin felárak!) Tehát, az árak a megvétel pillanatáig mozognak.

Az első amit (nem) teszek: senkinek sem beszélek a tavalyi repülőjegy árakról.
A második: nagyon intenziven és több csatornán vadászom tovább az idei legjobb konstrukciókra

A jelenlegi eredmények nem túl örvendetesek, a tervezett repjegy árak az 1200 EUR felé nyúlnak, persze találunk ez alatt is Balira, de szomorú, hogy ezen a szinten mozognak. Egy biztos: az óra ketyeg, és ha kedvező ajánlat áll rendelkezésre, akkor azonnal lépni kell.

monay.jpgHogyan? Mikor kell a repülőjegyet megvásárolni, kifizetni?

“A folyamatosan emelkedő repülőjegyárak miatt egyre jobban érdemes odafigyelni arra, hogy mikor foglaljuk le, és fizetjük ki az utakhoz a repülőjegyet. Nagyon megéri időben cselekedni, mert harminc-, negyven-, de akár százezer Forint különbség is lehet ugyanarra a járatra, ugyanarra az osztályra szóló jegyek között. A repülőjegypiac speciális, szinte minden pillanatban ki lehet fogni egy-egy olcsóbb jegyet, de az indulás közeledtével ennek a valószínűsége erősen csökken. Négy-hat héttel az indulás előtt gyakran már egyáltalán nem lehet repülőjegyet kapni. Nem tendencia, de általánosságban elmondható, hogy minél előbb veszi meg az ember a jegyét, annál nagyobb az esélye, hogy kedvező áron jut hozzá. Ezért ajánljuk minden alkalommal, hogy ha bármelyik repülős utunk érdekel, akkor azt jelezd minél előbb nekünk, mert ha összejön a minimális létszám, akkor azonnal el tudjuk kezdeni a foglalást. A fizetési határidők rendkívül szorosak tudnak lenni, előfordulhat két-három napos, sőt akár 24 órás határidő is a foglalás és a fizetés között, ezt sajnos az adott repülőtársaság szabja meg, az adott repülőjegyre. Erre semmilyen befolyásunk nincsen. Ha már befizettél az útra, akkor fel kell készülnöd arra, hogy bármikor jöhet egy kedvezőbb áru ajánlat, amire érdemes lecsapni.”

Általában ezek az ajánlatok nagyon limitált, 1-2 főre, és kötött indulásra, visszaútra érvényesek, semmi módosítást nem tesznek lehetővé. Ezáltal nem kívánatos eseménybekövetkezése esetén sokkal drágább történet kerekedik belőle, mint a normál módon vásárolt jegy esetében.

A vadászat folyik: repülőjegyre és útitársra egyaránt.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

2 Comments

eg repülőjegy

2011-02-10 at 12:29 pm

Szerinted az idén (2011_ben) várható -ha nem történik semmilyen váratlan gazdasági vállság-valamilyen jegyár emelés?

    Karas

    2011-02-11 at 12:25 pm

    Üzemanyag árak illetékek emlekednek világszerte.
    Ami befolyásolja, az a piac. Az egyiptomi idegenforgalom kiesése/pangása biztos, hogy a keresletet másfele irányítja részben. Arra kíváncsi vagyok, mennyi a padló ár mondjuk Bangkok, Malaysia, vagy Denpassar vonalon…
    Illetve ez időben hogy alakul idén…

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár