Költözés

  • 0

Költözés

Igazából kitúrt a tulaj a kis tetőtéri szaunámból. Közölte, hogy összerúgta a port a barátosnőjével, jön aludni, kell a kulcs. Nem eldöntendő kérdés volt, hanem prognózis, olyan, mint hogy este lemegy a nap és sötét lesz. Nos, valóban égtek már a lámpák, mire a tulaj bevackolta magát, én meg nem siettem haza. A nemzetközi barátságok jegyében grecskát és némi odasült húst fogyasztottam rum-kólával, majdani kollégáim társaságában. A grecska némileg orosz nemzeti eledel, lencséhez hasonló, talán főtt komló? Nehéz volt fintorgás nélkül belapátolni, de hát a bekerülésnek ára van. Mármint a cégbe. Volt egy üres szoba, ahonnan spec  én túrtam ki a kollegina négy éves kislányát. Mielőtt gyanúba keverednék tisztáznám, hogy nem anyuka mellől, hanem az ágyikójából. Érdekes este volt, sokat megtudtam az orosz popzenei életről, meg hát a munkahelyről is. Mert miről is beszélnének búvárok este, ha összejönnek? Nincs más a kis fejükben, mint az életükben, a napi merülésen kívül, amiből ugye nem csak a maradék nitrogént viszik haza. Hétköznapi élet kérdéses: egy külföldi profi búváriparos, mit csinál? Tv, internet, film, kondi, esetleg joga? Némi baráti vacsoracsaták, vagy létezik magánélet? Az itt melózó búvárok némelyike családos, gyerekes, kutyás, vagy épp macskás. Vagy éppen tökéletesen befordult az évek alatt: ráadásul a munka leszoktat a bulizásról.

home.jpgLépjünk túl a szociológián, kéró kell. Első dolog a költözés – főleg, hogy találtam a hétre amúgy is esedékes szabad lakást. Ébredéskor első utam a kéróhoz vezetett, láttam az ingatlanos néni bevásárolt látszólagosan átadási állapotot teremtve: még tegnap megvolt a kontrakt, a fizetés és az átvétel, Asim a kapus kapott egy listát, mivel legyen kész reggelre, én meg a kulcsokat.

Második utam a cuccolás volt, harmadik a bevásárlás. Kellett némi vegyszer a takarításhoz amivel bírkóztam egész estig – ennyit a helyi tisztasági normákról. Csak a konyhát két óráig sikáltam, de megérte: jöhet a kotyvasztás. Negyedik nekifutásra jött a káromkodós futam: igazából technikai nehézségek a rendszerben: nincs szikra a tűzhelyen (illetve nagyot durranva elszállt az elektronika mikor rápróbáltam). Nincs más, csak hangyák a tévében, nem csukódik a mélyhűtő rendesen ezért a hűtő 24 órában pörög. A hálóban lévő légkondi halott – meleg a helyzet aludni. Mindenütt hangyák rohangálnak, amin túl  pár kigyúrt csótány töri meg a lakás magányát és teremt lehetőséget küzdősportok űzésére. De a kéró hangulata jó, meg fog felelni. Meg is kell felelnie, hisz beköltöztem.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár