Over

  • 4

Over

Azaz túl a tanfolyamokon –  az ember kezd angol félszavakkal operálni. Ez a külföld, az idegen környezet mellékhatása, beszivárognak, keverednek a nyelvek a hétköznapi gondolatok szintjén is. Még nem álmodtam külföldiül, első  az anyanyelv. Ha valakire rá kell kiáltani, azt is magyarul teszem.

Két teljes nappal übereltük a kurzust. Így duzzadt hat naposra a merülés, amiben négy napot hajóztunk. Igazi öszvér program kerekedett, de eljutottunk oda, hogy két jó  drift merülést is csináltunk, ráadásul egyet Tiránnál, a Woodhouse reefen. Rég merültem Sharmban, így egyet előre el kell mondanom: nem rossz. Sőt, rosszabbra számítottam merülésileg.

Most hiányzik a Csipet csapat, pihenőn vagyok.Elmostam a cuccom, itt szárad a fürdőben. A következő napokra munkakeresés a menü: vagy merülés, vagy filmezés. Ehhez jön még szállásváltás is, ami azzal jár, hogy december végéig bérlem a kérót, ami mondjuk az aranytartalékok lekötésével jár. Zoli nyugtat: ő is élt már hónapokat létbizonytalanságban, valahogy mindig lesz, nem kell parázni. Azt hiszem, át viszem neki az üveg Baccardit, hogy ő is érezze a barátságot.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

4 Comments

xxl

2010-10-12 at 10:05 pm

Szia!
Látom a rajongó tábor nem is kicsi. ..Mellesleg én is szivesen olvasgatom az írásaidat,és irigykedem, hogy a tanár bácsinak milyen jó is lehet odakint.

    Karas

    2010-10-16 at 8:30 pm

    Hát, ehhez sokat kell merülni, azokról sokat írni. Most gondolkodom azon, hogy valami kafa könyvet össze kéne hozni. Egyre több ötlet jön be, lassan lesz sztory is. Köszi a kommentet, jól esik ám. Legközelebbi merülés?

Gééé

2010-10-16 at 5:18 am

Helyes. Bár az a cápás vidi meg kell hogy mondjam, nekem nem nagyon tetszett. Azok vadállatok, megtanulták elviselni az emberek közelségét a kajáért. Semmi bajom amúgy a cápákkal, de ez enyhén szólva túlzás. Etetni őket, nem túl jó ötlet. És a szárazföldi nagyvadakkal kapcsolatban is ez a véleményem. Régen írtam, tudom. De te semmit nem változtál. Még mindig nagyon jó vagy. Most is azzal foglalkozol, foglalkozhatsz, amit szeretsz. Én lassan kimászok a piacra, aludni már nem kell, veszek krumplit, savanyú káposztát és tejfölt. Hurka akad a fagyasztóban, lehet tepsis hurkás-savanyú káposztás-tejfölös krumplit sütni. Kezd hideg lenni. Ahan, majd 10 fok van most. Amíg dolgozni kellett menni reggel, úgy cirka 4-5 fok volt.:)
Létbizonytalanság? Szinte egyfolytában abban élek lassan három éve. Parázok is, sokat paráztam is és mégis van valahogy. Te meg csak írj. Olyan jó és szép dolgokat írsz ám.

    Karas

    2010-10-16 at 8:37 pm

    Is-is. Az állatokkal való együttélés, az olyan mint az érme két oldala. Egyik fél sem kérdezi meg a másikat, csak kialakul. Én az állatvédőkkel és barátokkal nem akarok vitatkozni, de vagy vadon élnek az állatok természetüknek megfelelő módon, vagy őket kéne állatkínzásért vagy zoofiliáért seggberugdosni, mikor agyongegyülgetik a lakásban tartott kedvencüket, abszurd dolgokat művelve velük. Akkor a cápás video még baráti szerintem. De lehetne értekezni, hogy ezen kívűl az egyéb mondjuk passzív tényezők az emberi jelenlét puszta eredményei képpen hogy hatnak fajok életmódjára. Én azt mondom: élni és élni hagyni. Minél jobban, természetesebben.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár