Fényképező a filmiparban

  • 0

Fényképező a filmiparban

Láttam én már csapnivaló fotókat, rezgős, színtelen videókat. A fő ok: nema megfelelő tudás és körülmények övezte felhasználás. Benne van a pakliban. Emellett a meglévő technikák maximális minőségi felhasználására törekvés cél. És itt jön a képbe a hír: fényképezővel készülő kisfilm!

5DMarkII_in_action.jpgÁlláspontok meginognak, ahogy megy az idő. No nem alapjaikban, hanem számolni kell a kivételek elvével- miszerint mindig vannak ellenpéldák mindenre. Jelen esetben a csúcstechnikák alkalmazhatóságát kell átgondolni, és máris vakarjuk a fejünket. A tétel szerint: Mindent arra használunk, amire való. Videókamerával videózunk, fényképezővel fényképezünk, telefonnal meg… Ha minőségre törekszünk, meg főleg. Erre itt a konkrét ellenpélda: a Canon 5DMarkII mozit készít. A specifikáció szerint egy no-budged filmhez tényleg lehet jó választás, főleg ha a nem olcsó és alap optikai tuningokra gondolunk, ami egy tükörreflexes kamerába beépítésre kerül, ill ami objektíveket ráapplikálhatunk tetszés szerint.

Az eredményre kíváncsi lennék, pl. a mozgásokat és fényváltozásokat milyen kontraszttal kezeli a gép? Mit tudhat stúdión kívül, az életben? Vajon elképzelhető, hogy majd a víz alatt is megmutatja? Ezzel nem kell várni: a gép máris lenn van és merül, köszönet számos gyártónak (Zillon, Ikelite, és mások. Teszt). A kérdés eldönthető: mire jobb az egység: fotózásra, vagy videózásra?

(Tesztfelvétel: szerkesztve, filterrel turbózva: minőségen látszik hogy profi? ugye nem) Én szkeptikus vagyok. Maradok a kamerámnál ha videózni vágyom. Inkább abból fejlesztek a csúcsra,  mint egy fényképezővel próbálkozzam. A felhasználhatóság  és a lehetséges végeredmény szerintem így kecsegtetőbb.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Aktuális események:

Kezdő búvártanfolyam
május 11-től

Medencés tréning, haladó attrakció: Bail Out: április 27-én

Tauchturm: április 28-án

Szafari: november 17-24

Barlangi bújócska

Blogtár